76 år og matallergi

Spørsmål

har de siste 4årene vært svært plaget av eksem som bryter ut på forskjellige områder på kroppen,har prøvd mange forskjellige kremer,men med dårlig resultat. Det jeg nå lurer på er om det er mulig å få matallergi i en alder av 76år,og om det finnes en test for å se hvilken matsorter jeg event. reagerer på?

Sykdommer: utslett/eksem
Medisiner: Forskjellige salver/kremer m/kortison.

Mann, 76 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

I utgangspunktet synes jeg det er svært usannsynlig at du skulle reagere på noe nå som du ikke har reagert på tidligere i løpet av et langt liv. Imidlertid er ingenting umulig når det gjelder kroppen og medisinen ..

Du har sikkert vært vurdert av legen din for dette utslettet. Hvis hun synes det likner på et allergisk utslett kan du sikkert få tatt en allergitest, det er kun en blodprøve.

Kan det være soppinfeksjon du har? Slike infeksjoner kan jo komme på flere forskjellige steder, gjerne som en rød flekk med litt hissigere kant mot resten av huden. En kortisonkrem vil i verste fall forverre en soppinfeksjon..
Hvis ikke legen din har en diagnose på utslettet kan det være aktuelt å ta en vevsprøve av hud med utslett og kanskje la en hudlege gjøre en vurdering.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-