Reaksjon på kontrastvæske?

Spørsmål

Jeg var til CT-undersøkelse torsdag 18.juni med 1liter kontrastvæske og kontrast i blodåre på benken.
Våknet i dag lørdag med betydelig hevelse i ansiktet.
Føler ikke noe smerte eller kløe. Kan dette være en allergisk reaksjon ? Bør jeg foreta meg noe ?
Bruker medisinene: Carvediol 12,5mg.blodtrykk,Tamsulosin 0,4mg.prostatabesvær, Spiriva inh.pulver 18mic.gr.lungekapasitet.

Svar

Hei! Det kan være en sen allergisk reaksjon som oftest ikke fører til blodtrykksfall eller pustevansker. Så lenge du føler deg i fin form, vil hevelsen etterhvert gi seg. Om du føler deg slapp og tungpustethet bør du oppsøke lege. Antihistaminer som zyrtec vil ha litt effekt