Penicillinallergi

Spørsmål

Min datter på 4år hadde betennelse i en tå,og fikk apocillin hos legen.Fikk en tabl. om kvelden, og reagerte på medisinen. Meget tydelig hudutslett,kastet opp hele neste dag.Turde ikke gi henne flere,ble for øvrig innlagt på sykehus for tåen(kirurgi).Der sa de hun hadde en typisk penicillin-allergi,og aldri måtte få denne typen penicillin mer.Det kunne få alvorlige konsekvenser...Ble egentlig aldri fortalt hva som kunne skje i verste fall.Pusteproblemer?? Har fått apocillin da hun var baby,fikk utslett, men trodde det var feberutslett.Har apocillinbruk noen gang tatt liv? Det var meget ubehagelig,legen som henviste henne trodde bare hun var skikkelig solbrent..Burde man ikke få noen form for motgift hvis det er så alvorlig,slik at man hadde det liggende itilfelle...

Kvinne, 40 år

Svar

Hei!

Hvis hun har penicillinallergi kan hun reagere på forskjellige måter ved bruk av apocillin/penicillin. Det kan være alt fra kløe til utslett til pusteproblemer og fullt allergisk sjokk.

Du bør opplyse om penicillinallergi når dere er hos lege slik at hun får alternative medisiner (som er like gode).

Penicillinallergi KAN være svært farlig og det er nok eksempler på at man har dødd av slik allergi, selv om det er sjelden. Fordi man som regel vet om en slik allergi og derfor kan unngå slike medisiner er det sjelden man har egne medikamenter liggende for å motvirke slik allergi. Penicillin får man jo neppe i seg uten å vite om det.