Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan jeg være allergisk for hund?

Spørsmål

Hei. Disse plagene jeg skal beskrive startet i midten av desember og har gått av og på med ukers mellomrom, har nå blitt verre. Jeg har en følelse av trykk og svie i lungene ,føler ubehag i øreganger og mye hodepine.dette startet to uker etter en halsbetennelse.. har vært hos lege og tatt astma test men ingen utslag der.har også testet astma medisin over flere uker . Vi har også vært innom allergi , bruker cetirizin og dymista nesespray fast i et par mnd.ingenting funker. Føler det er litt bedre ute i frisk luft ,ingen forverring ved bevegelse. Men har veldig angst for at det er pelsallergi som gjør det ,da jeg har den typen allergi, men aldri reagert på hund bare katt , men ikke på denne måten og da har cetrizin hjulpet. Føler det er verst her hjemme, men tenker også at det kan være pga angst for at det er hunden. Eller om hunden trigger det. Synes det går veldig tregt å finne ut av dette hos lege og plages veldig. Har du noen tanker om hva dette kan være ??

Kvinne 35
Svar

Hei.


Jeg synes det er viktig at du får klarhet i om det kan være allergi, f.eks. for hund. For det er jo fullt mulig, og det er ingen mening i å gå rundt å lure på noe det går an å få svar på. Det at du blir verre hjemme, hvor der er hund, og bedre ute, kan jo tenkes å være noe som peker i retning av at hundeallergi kan være årsak. Får derfor utredet dette hos fastlege, i første omgang med blodprøver, evt med prikktesting på huden, som er en mer nøyaktig undersøkelse.

Av andre mulige årsaker så kan en jo kanskje ikke utelukke at du i løpet av vinteren har hatt mange luftveisinfeksjoner, som kanskje ikke har slått ut "i full blomst", men kanskje bare gjort deg "halvsyk". Slikt er jo vanlig. Ubehag i øregangene kan jo også tenkes å henge sammen med slikt, dvs det vi kaller "subkliniske" infeksjoner, dvs at en blir smittet uten at det gir full sykdom. 

Du skriver "ubehag i øreganger". Mener du da de ytre øregangene, så må du få legen til å kikke inn i ørene dine for å gjøre en vurdering av om der er noe som kan tilsi slike symptomer, f.eks. ørevoks, øregangseksem eller annet. Men hvis du mener kanalene som forbinder nesen og ørene, de kanalene vi bruker for å utligne trykket, så kan tettheter i disse gi en del ubehag, blant annet slik du beskriver. Da vil en runde med slimhinneavsvellende nesespray og evt Rinexin-tabletter (slimhinneavsvellende) kunne hjelpe, evt i kombinasjon med allergimedisiner, -om dette har med allergi å gjøre.

Håper at mine innspill kan være til nytte for deg, og at du finner ut av dette. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-