Hvorfor får jeg ikke blå resept?

Spørsmål

Hei!
Som det går fram av preparatene over bruker jeg mange medisiner for å holde sykdommen under kontroll. Har hatt noen meget skremmende opplevelser med akutt åndenød og opphovnet hals og tunge.Jeg får behandling av spesialist,og denne legen skrev for en uke siden ut en BLÅ resept på Epipen 0,3.samtidig med fornyelsen av de andre medisinene.
Spørsmålet mitt er følgende: Apoteket nektet å gi meg dette på blåresept og krevde full betaling. Er dette rett? Legen har fylt ut alle nødvendige opplysninger på resepten også begrunnelse følge puntnr § 9.
På forhand takk for svar

Sykdommer: kronisk laryngitt, astma bronciale,allergi
Medisiner: clarityn, pulmicort, ventoline,spesallerg, singulair 10 mg, predisolon 20 mg (korte perioder

Kvinne, 49 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er nok apoteket som har rett. Epipen som inneholder adrenalin som du injiserer selv ved allergisk sjokk/reaksjon, er ikke innbefattet av blåreseptordningen.

For at et medikament skal kunne skrives ut på blåresept, må det være nevnt i paragraf 9 i "Forskrift om stønad til dekning av utgifter til viktige legemidler og spesielt medisinsk utstyr".
De fleste medikamentene i denne forskriften dekkes av blå resept fordi de brukes til behandling av kroniske sykdommer, feks medisiner ved astma, diabetes, kreftbehandling osv.

Epipen er jo et medikament du skal ha liggende til bruk i "nødsfall" og derfor er det vel en viss logikk i at du ikke får den på blå resept. De andre medisinene bruker du vel daglig, og de dekkes av blåreseptordningen.

I paragraf 10a står det; "Rikstrygdeverket kan når særlige grunner taler for det, godkjenne at det ytes stønad til et legemiddel som ikke er oppført i preparatlisten ved en av de sykdommer som er nevnt i paragraf 9", og i paragraf 2 står det: "det kan også unntaksvis ytes stønad til kostbare medikamenter som brukes til behandling av kroniske sykdommer som ikke er nevnt i paragraf 9 hvis medikamentet må brukes gjennom lang tid":

Legen din kan derfor søke særskilt om dekning, men du er ikke garantert at saken går gjennom.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn