Et utredningstilfelle mhp matvareintoleranse og autoimmun sykdom

Spørsmål

Hei. Jeg er kvinne født 1966, 163cm og 55 kg. Jeg er konstant slapp, sliten og trøt, det hjelper ikke med søvn. Jeg har konstante muskelsmerter og går jevnlig til kiropraktor for å få løst opp musklene som strammer seg, noe som hjelper kun kort periode.Har fått antatt utmattelsessyndrom, vært på utredning men ingen konkret konklusjon. Jeg har sener i skulder som ligger i klem og går betennelse i(ref MR). Går jevnlig på betennelsesdempende, men tilstanden går tilbake til normal når kuren er over. Har tatt MR (av rygg, skuldre, nakke og hode) og ryggmargsprøve. Ingen spesielle funn, unntatt sener i klem (avrevet) og prolaps, samt slitasje i rygg og nakke. Har vært testet for sukkersyke, jernmangel o.l. Går dessverre mye sykemeldt da jeg ikke klarer å opparbeide ny energi. Sliter meg gjennom jobb et par uker, og MÅ sykemeldes i en til to uker. Jeg har alltid vært aktiv i arbeidslivet og ønsker av alt å kunne fortsette med det.Men dette er vanskelig da jeg ikke får kroppen med på det. Er alltid hoven i hender/fingrer/armer om morgenen, blir også posete i ansiktet. Også kvalmen og svimmel- Fungerte tidligere bra frem til ca 12. Nå fungerer jeg kun en time eller 2 etter at jeg har stått opp, da blir jeg tung i kroppen og stiv i musklene. (legger meg ca 22-2230 og står opp 0530). Dette er det samme om jeg har vært på arbeide, har helg eller har ferie. Klarer ikke å bygge opp ny energi. Tåler lite støy og mas, har ofte store konsentrasjonsvansker. Har normalt kosthold men magen reagerer likevel, med luftsmerter og løs mage. Blir også ofte trettere etter mat. Har også hatt allergilignende symptomer etter måltid, hoven og posete, rødskutte øyne, meget kvalmen og løs mage. Jeg håper dere kan svare meg på hva jeg kan gjøre med dette, da fastlegen min kun setter med på betennelsesdempende tabletter, og sykemelding Jeg vil så gjerne bli frisk og føre et normalt liv.

Kvinne, 44 år

Svar

Hei!
Takk for spørsmål.
Det er ikke vanskelig å forstå at du sliter.
Å være nødt til å bli sykemeldt så ofte, tyder på at du enten har en sykdom man ikke har diagnostisert eller at du stresser i overkant og derfor havner på minus.
Det er ikke mulig for meg å diagnostisere deg over nettet, men jeg gjør meg noen tanker.
At du har et smerteproblem synes klart og at det kan skyldes en autoimmun lidelse er ikke utelukket.
Her bør det tas nye blodprøver med tanke på Sjøgrens syndrom annen type revmatisme.
I tillegg merker jeg meg ved at du har plager etter måltider. Er du testet for matvareintoleranse?
En autoimmun sykdom kommer sjelden alene.
Det bør i så fall utføres ytterligere tester. Dersom fastlegen ikke synes at du behøver dette, synes jeg du skal få en second opinion på Balderklinikken i Oslo.
Gå inn på
http://www.balder-klinikken.no/
Jeg håper svaret er til hjelp slik at du får en ordentlig utredning.
Lykke til!