Bihuleplager

Spørsmål

Hei. Har slitt med bihule betennelser i flere år, rundt 3 hvert år. Fikk en betennelse i over 2 mnd siden med slim og det som følger. Slim og gørr ble borte i løpet av ett par uker men presset i bihulene og allmenntilstanden har ikke forbedret seg mye. Fortsatt vondt i bihulene spesielt rundt nese/øye og rundt øyenbrynene. Fikk en ny forkjølelse for ett par uker siden med gult slim osv igjen men det har blitt borte men presset er der fortsatt. Har tatt en Ct, mens jeg ventet på svar tok jeg med bildene til øre/nese/hals lege og legen sa at han ikke fant noen spesiell betennelse, og jeg fikk skrevet ut en Dymista Nesespray som jeg skal bruke i ett par mnd og så komme tilbake for revurdere operasjon pga skjev neseskillevegg. Så fikk jeg svar fra Ct: Det ses flere små polypper i begge maxillary sinai. Ostiometale kompleks er åpne Sphenoidale er klare og luftfylte.En del fortetninger foreligger fremtil i ethamodalceller bilateralt. Slimhinnehevelse ved nasale conchace. R: Sinusittforandringer i ethmoidalceller bilateralt. Så spørsmålet er om jeg burde vente de 2mnd med nesespray eller bestille en ny time? synes det er rart at det kan være så vondt uten noen betennelse der. Som sagt fortsatt smerter og trykk i bihuler og allemennetilstanden har ikke tatt seg opp på 1-2mnd. Helt tett i nesa når jeg våkner på morgenen, altså ikke noe luft in eller ut, men uten snørr og åpner seg i løpet av en time.

Mann 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Smerter i bihulene skyldes stort sett alltid et høyt trykk som oppstår pga manglende drenasje av slim. Ved infeksjon, sinusitt vil man få høy feber og påvirket almenntilstand. Mange blir feilaktig behandlet med antibiotika for en bihuleplage som skyldes trykkplager. Nesespray som du har fått virker slimhinneavsvellende. Dermed bedrer drenasjen seg og smerten reduseres. Polypper kan vedlikeholde slike plager. Jeg synes derfor det høres fornuftig ut med 2 måneders behandling. Ny kontroll kan da ta stilling til evt operasjon. Operasjon er heller ikke nødvendigvis noen vidunderbehandling og mange opplever tilbakefall av plagene. Jeg ønsker deg god bedring!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn