Bihuleoperasjon?

Spørsmål

Er blitt anbefalt bihuleoperasjon ved en privat klinikk etter at jeg har slitt med tung pust (forverring i astma), og bihulebetennelse siden november. Flere av bihulene er fortettet samt at jeg har polypper og cyster. Jeg har i snart 20 år brukt budesonin nesespray mot polypper, men disse har ikke hjulpet de siste månedene. Har stått på to ulike antibiotikakurer, Ciprofloaxetin og nylig Doxyline + prednisolon uten betydelig effekt. Ble for så vidt bra i noen uker av førstnevnte antibiotikaen, men tungpusten vedvarte og betennelsen kom tilbake. Veldig slapp,engstelig mye sykemeldt.Orker minimalt 1.Er det noe annet du anbefaler eller høres operasjon fornuftig ut? 2.Vil det kunne hjelpe på astmaen som tidl.har vært stabil? 3.Hvor stor er sjansen for komplikasjoner i prosent? 4.Redd for utmattelsessyndrom - noe jeg kan gjøre for å forebygge?

Kvinne 38
Svar

Hei! Du har fått påvist polypper og cyster og plagene har vedvart over tid. Steroid nesespray har åpenbart ikke vært effektivt nok. Plagene vedlikeholder slim og tette bihuler med risiko for hyppige infeksjoner. Operasjon er fornuftig nå og jeg har ingen andre forslag på behandling. 2. Det er vanskelig å si om en operasjon vil bedre astma plagene. Det kan tenkes at gjentatte infeksjoner i nese/bihuler kan vedlikeholde en astma. I beste fall blir du bedre, men vil høyst sannsynlig ikke oppleve noen forverring. 3. Komplikasjoner kan knyttes til narkose og til selve inngrepet. Det er svært sjeldent at man opplever komplikasjoner ved en slik operasjon. Man kan risikere at operasjonen ikke ble velykket, og ny operasjon er nødvendig. Samlet sett er komplikasjonsraten godt under 1%.Det er ikke noe som skulle tilsi at du har økt risiko for utmattelsessyndrom etter et slikt inngrep. Hold deg fysisk aktivt og spis variert. Ta astma medisin regelmessig uken før inngrepet. 

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Michael Kumar
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-