Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Barn med brennkopper i underlivet

Spørsmål

Liten jente på 7 som har hatt vedvarende kløe i underlivet siden i sommer. Det startet med et lite sår på innsiden av en kjønnsleppe, det grodde fint etter et par dager med brulidin. Men etter dette Så oppstår små røde «kviser» noen ganger med gul betennelse i, andre bare røde rundt på yttersiden av vagina. Hun har 5-10 prikker hver dag, og disse flytter seg. Hun ser også litt rød ut lenger inn. Vi har forsøkt dactacourt i 14 dager, grønnsåpebad i 20 min morgen og kveld i en uke, smøret med brulidin osv. Vi har hatt gjentatte besøk hos fastlege, men vi kommer ingen vei.

Kløen tiltar kraftig på kvelden. De siste ukene har hun også begynt å klø øverst på ryggen, overarmene og i nakken. Der kan jeg ikke se noe tegn til eksem. Under et av legebesøkene ville hun gi erymax i 10 dager i tilfelle hudlidelse, men det virket så vagt at vi har foreløpig ikke startet den kuren.

Hun har hatt kløe nå i 2 mnd. Urinveisprøver fine. Hva kan dette være? Må vi på venteliste til barnelege på sykehus (som fastlege sier er neste steg....) kan det være bakterielt? Bør vi forsøke den ery-Max kuren? Det ligner på brennkopper men er sentrert til underlivet og sprer seg ikke. Vi gir en halv zyrtex hver kveld, men veldig usikker på om d hjelper.

Kvinne 7
Svar

Hei! Jeg forstår at dette må være plagsomt. Det begynte med er sår og det taler i retning av brennkopper som typisk flytter seg rundt. Dessuten hadde hun initialt effekt av brulidin.

Ery-Max er nok et forsøk verdt, men den virker ikke på gule stafylokokker. Derfor er dalacin et bedre forslag. Alternativt diclocil. Kløen er nok sekundært til infeksjonen.

Ta opp dette med fastlege som kan være behjelpelig med resepter.