Anafylaktisk sjokk, oppfølging

Spørsmål

Allergisjokk.
Jeg har to ganger på et 1/2 år havnet på sykehus med Anafylaktisk
sjokk.Diare oppkastog besvimelse. Blodtrykk og puls ble veldig lavt.For meg ble det en nifs opplevelse. Har fått Epi-pen nå.
På prikktest viste det ikke noe utslag.Finnes det andre måter og bli testet på for mulig og finne ut hva jeg reagerer på?Fastlegen min var lunken til det.Det er så vondt og være redd for neste anfall, og å ikke vite noen ting.Relevante sykdommer/medisiner: Albyl-e,Selo-zok,Renitec,Simvastatin og Metformin.

Kvinne, 57 år

Svar

Hei og takk for ditt spørsmål.

Du beskriver to sykehus innleggelser med lavt blodtrykk og puls og har fått diagnosen anafylaktisk sjokk, en allergisk reaksjon som kan være en livstruende tilstand. Jeg forstår at du er bekymret og gruer for et nytt anfall. Fint at du har fått Epi-pen.

De vanligste årsakene utenfor sykehus er overfølsomhet for medikamenter (særlig penicillin), mat og tilsetningsstoffer samt insektstikk. Jeg har lagt ved en lenke om allergisk sjokk som det også kalles.

To sykehusinnleggelser synes jeg tilsier utredning hos spesialist i allergologi. Din fastlege kan henvise deg. Jeg håper dette er til hjelp, og ønsker deg lykke til!