Allergitester og allergimedisin

Spørsmål

Jeg fikk påvist allergi for bjørk, timotei, buerot, hund, katt, hest og husstøvmidd i oktober 2009 v/blod prøver. Har siden den gang tatt 1 Cetrizin 10mg pr. dag. Da jeg har vært plaget med mye magesmerter, kløe i hals og inni den ene hånden fikk jeg fastlegen til å ta nye prøver nå. Det ble testet på det samme som sist + noen flere ting. Bl.a. mat. Har fått til svar at alle prøvene var normale. Betyr det at jeg er kvitt allergien (til tross for plagene jeg fortsatt har )og kan slutte med pillene, eller kan det være at det ikke ble utslag på testen fordi jeg har brukt Cetrizin hver dag i 1 år? Bør jeg kutte ut pillene og ta nye prøver igjen om en stund? Relevante sykdommer/medisiner: Cetrizin 10 mg.

Kvinne, 43 år

Svar

Hei!
Takk for spørsmål.
Det er ingen vits i ta allergiprøver dersom du går på Cetirizin.
Så svaret er som du selv antyder at du bør ha en pillefri periode på minst en måned før du tar allergitester.
Lykke til!