Allergisk mot katt

Spørsmål

Vi fikk to søte puser i hus for ca 2 mnd siden. Min eldste sønn på 8 år fikk umiddelbart en reaksjon med rennende øyne og nese, pluss voldsom astmatsik hoste. Hos lege fikk han påvist allergi for katter og han fikk astmatisk medisin i form av innhalerings spray. Dette fungerte umiddelbart og hosten forsvant nesten helt. Han har så brukt sprayen når han føler seg tung i pusten eller får hostebyger, og vi håpet på at ting skulle gå seg til og at vi kan beholde kattene som ungene er blitt svært glad i. Vi prøver å holde ham unna så godt vi kan, lufter godt og holder hans rom lukket og utilgjengelig for kattene. Mitt spørsmål er om det kan være skadelig på sikt for ham å være i kontakt med dyr når han er allergisk, om allergien kan gå over og hvor lenge han kan bruke astmaspray (bi eller skadevirkning på medisinen?). Kan vi beholde kattene eller er det uansvarlig av oss ift hans allergi og astma symptomer ? Takk for svar :)

Mann, 8 år

Svar

Hei!
Takk for spørsmål.
Allergien hans går ikke over, den blir dessverre bare verre av at han eksponeres for de tingene han er allergisk for.
Allergimedisinen og astmasprayen lindrer bare symptomene hans, men etter som tiden går vil hans allergi utvikle seg til det verre og sterkere medisiner må kanskje til for å holde sykdommen i sjakk.
Mitt beste råd er at han ikke eksponeres for katt i det hele tatt. Husk at katter legger igjen hår med epitel som sønnen din er allergisk for. Det er helt umulig å holde ham unna denne eksponeringen.
Hvis barna liker dyr, finn et dyr de ikke er allergiske mot.
Det gir best helse på sikt for hele familien.