Allergimedisin og soling

Spørsmål

Hei!
Eg har nettopp begynt å ta clarityn, er allergisk mot timotei,dyr,pollen og støv. Samtidig som eg byttet medisin ble eg veldig plaget med utslett og kløe i huden, det ligner på soleksem. Leste en artikkel om at dersom du brukte clarityn måtte du være forsiktig med å være ute i solen. Det har vært mye sol her i det siste, men eg har vært lite i solen og har brukt solkrem faktor 7. Bør jeg bytte allergimedisin, er noen du anbefaler? Er det riktig at du bør være forsiktig med å sole deg når du bruker clarityn og gjelder dette for andre typer allergimedisiner også? Clarytin virker dårlig mot allergien min også, er mye tett og det renner av øyene. Var til legen for å spørre om å få bytte medisin til en annen type, men fikk til svar at clarityn var den beste allergimedisinen og hun nektet meg en ny resept på en annen medisin. kan legen min nekte meg resept på ny medisin?

Sykdommer: Allergi
Medisiner: clarityn

Kvinne, 25 år

Svar

Clarityn, og andre allergimedisiner kan gjøre huden mer utsatt for sollys. I tillegg kan nok utslettene dine skyldes at du på en eller annen måte reagerer på Clarityn, det kan være vel så vanlig som økt lysfølsomhet.

Hvis du i tillegg til alt dette, mener at du ikke har god nok effekt av Clarityn, vil jeg nok anbefale deg å prøve en annen allergimedisin. Det er litt merkelig at legen din nekter deg å bytte medisin. Så vidt jeg vet er det ikke noen holdepunkter for å si at Clarityn er noe bedre enn andre allergimedisiner. Det finnes flere ulike typer allergitabletter på markedet. Ofte er det slik at vi har ulik effekt av medisiner, og kanskje en annen type kan være bedre for deg, både med tanke på bivirkninger og effekt på allergi.

Bruker du kan allergitabletter? Er du veldig plaget med tett nese og rennende øyne, ville jeg anbefale deg å be om kortison-nesespray og øyedråper i tillegg.