Allergi?

Spørsmål

hei,
eg har noen allergi reaksjoner når eg er ute, rennende nese og tett nese av og til, men eg er bedre etter eg fikk noen tabletter,
eg tok noen prøver, men de var fine, ingenting slo ut på prøvene, men eg føle det ikkje kan stemme,
hva trur du og hva syns du?
det var enhelg eg var hos mamma for noen uker siden og då begynte eg å renne i det ene øye og renne i nesen, men eg har hatt dette problemet med nesen ganske lenge i alle fall 1 år, kanksje lenger og.

Kvinne, 25 år

Svar

Hei!

Takk for spørsmålet.

Dersom du har hatt disse plagene sammenhengende i et år så er det lite trolig at dette er et allergiproblem. Jeg tenker i forma av pollenallergi som er et problem for mange i pollensesongen fra ca april til august.
På den annen side dersom det er antihistamintabletter du har fått, og disse virker bra, så er det ganske sikkert allergi i en eller annen form.
Det kan tenkes at du er allergisk mot et dyr eller noe i et innemiljø. Har du endret jobb eller har noen i familien fått et husdyr?
Dersom du tok allergiprøvene etter at du begynte med pillene, så slår ikke allergiprøvene ut. Du må være pillefri i en lengre periode før blodprøvene igjen viser allergi med sikkerhet.
Jeg håper svaret er til hjelp.