Allergi mot blåfarge?

Spørsmål

Hei! Er det mulig å være allergisk mot farven mørkeblå???
Min datter på 5 år hadde på seg en mørkeblå truse her forleden,hun klagde over kløe å da jeg skulle ta en titt så var hun omtrent hudløs framme og mellom bena,jeg kunne plukke store filler med skin akkurat der,omeråde under var rød.
Jeg smurte da med fet krem å skiftet selfølgeli truse på henne,etter 2 dager var hun mye bedre.Trusa var av 100% bomull.Hun har tidligere hatt litt atopisk eksem.Er dette en allergisk reaksjon?Hilsen en mamma

Kvinne, 34 år

Svar

Hei!

Hun er selvfølgelig ikke allergisk mot selve fargen mørkeblå, men det kan godt hende at man reagerer på stoffer i fargemidlet eller eventuelt vaskepulver, syntetiske sytråder osv.

Om det er en allergisk reaksjon eller en annen hudplage datteren din har fått er ganske umulig for meg å si, men det er ikke uvanlig at man kan få hudplager i skrittet, både i form av sopp, tørr hud, eksem og forsåvidt allergi.

Du har gjort det eneste riktige; smøre huden inn med fuktighetskrem/salve og fjerne eventuelle utløsende årsaker (trusa).

Hvis du ikke oppfatter plagene som veldig dramatiske kan du se det litt an og vurdere om det går tilbake av seg selv. Er du bekymret for dette skal du kontakte lege for en vurdering.