Hukommelsesproblemer

Spørsmål

Hei. jeg sendte spørsmål ca. 19. sept.betalte kr. 210,- ikke funnet svar.(noe referansenr. registrerte jeg ikke, ikke så datavant, 70 år!) Jeg har fått diagnose atrieflimmer for 2 1/2 år siden, INR ustabil hele tiden, pr. idag 3,25 - 15 Marevan/uken, el.sjokk for ett år siden uten at det hjalp.Ingen større plager nå med flimmer, kontroll hver måned. Men jeg har blitt så glemsk! Hvordan påvirkes hjerneaktiviteten/blodsirkulasjonen? Jeg hovner opp i venstre bein. Ellers aktiv og "oppegående" i bein og hjerne, har alt arbeid i hus og hage. Mannen min har hatt småslag, m tiltagende demenssymptoner, så jeg blir sliten av den grunn.Blodtrykk er fint, bruker Losartan-H.Kolesterol og blodsukker OK.Leser- håndarbeide-kryssord og prøver å holde meg oppdatert, men det plager meg at hukommelsen svikter, særlig med navn.
Relevante sykdommer/medisiner: Marevan
Losartan - Hydr.
Vita.Pro

Kvinne, 70 år

Svar

Hei og takk for spørsmål.

Hjerneaktiviteten din påvirkes ikke av Marevan. Blodsirkulasjonen påvirkes heller ikke direkte, men det er blodets evne til å klumpe seg og lage blodpropper som reduseres. Det er derfor man bruker Marevan for å forebygge blodpropp til hjernen (=hjerneslag)

Din glemsomhet kan mao. IKKE skyldes Marevan. Det samme gjelder hevelsen i ditt venstre bein. Den må også ha andre årsaker.

Jeg synes definitivt at dette er noe du skal få undersøkt hos fastlegen din, for der kan meget gjerne være grunner til dette som det går an å gjøre noe med. Et enkelt eksempel kunne f.eks. være B12-mangel eller lavt stoffskifte.
Det er blant mange årsaker til hukommelsesproblemer.
Det er viktig å få en sjekk for disse tingene, så ikke la det være!

Ha det bra!