Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Plutselig henger øyelokket, hva kan det være ?

Spørsmål

Hei! Mitt ene øye har plutselig blitt mye mindre enn det andre. Øyelokket henger over halve pupillen og jeg føler det trykker innenfra. Dette har vart 1 uke. Var på Aleris som sa det var medisinsk. Hva kan det være? Mvh Grethe

Kvinne 62
Svar

Hei, Kvinne 62 år. 


Du beskriver at  ditt ene øye plutselig har fått heng av øyelokk , ensidig og en liten pupille. Videre opplever du trykk innenfra. Du sier du har vært på ......... og jeg lurer på hva som var gangen videre. 

 Når det er nyoppståtte forhold som det du beskriver, er det  naturlig å gå videre med undersøkelser, avhengig av hva som er tilleggssymptomene. Disse kan være veldig sammensatte og relatere seg til tilstander i  nervesystemet og kroppen forøvrig. 

 Dersom dette ikke går over av seg selv, kan det være virus, men det kan også være tegn på hjerneslag eller en liten blødning. Dette er i alle fall forhold  som bør eksluderes, før en gir seg  tid til å se det an.  Jeg håper derfor at du kontakter din fastlege eller legevakten der du bor snarlig, dersom du fortsatt har disse  symptomene.  Jeg ønsker deg lykke til med dette og håper at alt er vel med deg. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-