Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

ensidig dobbeltsyn

Spørsmål

Jeg ser dobbelt på venstre øye. Jeg oppfatter i blant to bilder av en og samme gjenstand. Det ble lagt inn i v. brilleglass krystaller eller lignende. Det hjalp noe, med det er enda plagsomt. Kan det være svull i hjernen ? Mann, 82 år

Svar

Kjære mann, 82 år.
Takk for ditt spørsmål, der du lurer på hva det kan komme av at du i blant ser dobbelt på ditt venstre øye.
Ensidig dobbeltsyn skyldes som regel optiske forhold i det øyet det gjelder. Det at det kommer og går og ikke er der permanent taler også for dette. Manifest dobbeltsyn kommer gjerne fra begge øynene og skyldes skjeling eller en svulst. Jeg vet ikke om du er utredet av en øyelege. Det burde du nok. jeg vet ikke heller om du er operert for grå stær, noe som er vanlig i din alder. hvis ikke, kan fenomenet også komme fra grå stær som er en endring av de optiske forhold i vår naturlige linse som vi har i øyet. Det kan kanskje være tilrådelig å få fjernet den grå stæren, om du fortsatt har den.
Du forteller at du har fått prismebriller og at det hjalp noe, men kanskje er styrken eller vinkelen på prismet ikke helt riktig. Eller tror jeg nok at du bør utredes med røntgen/MR om dette vedvarer - men fastlege og deretter øyelege er de første stegene.

Lykke til med dette.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-