Vondt i hodet = noe galt med øyet?

Noen øyesykdommer kan gi vondt i hodet. Dessuten kan nedsatt syn føre til at du anstrenger deg for å se, som igjen kan resultere i hodepine.

Forhold i øyet er ikke en vanlig årsak til hodepine, men det hender at årsaken ligger her. Dersom du er plaget med hodepine, kan det altså være verd å tenke på om hodepinen kan skyldes øyesykdom eller synssvekkelse, særlig:

  • Nedsatt syn. Det kan blant annet dreie seg om langsynthet (inklusive langsynthet som følge av alder), skjeve hornhinner eller latent skjeling. Hodepinen sitter gjerne i panneregionen. Du kan få synet sjekket hos optiker eller øyelege. Hodepine kan også oppstå når du vender deg til nye briller (f eks progressive) eller linser.
  • Grønn stær. Grønn stær (glaukom) er forhøyet trykk inne i øyet. Det høyet trykket kan oppstå akutt, eller snikende og langsomt. Trykket kan måles hos allmennlege eller øyelege. Grønn stær skader øyet, og det er viktig å få behandling. Les mer her.
Oppdatert 27.11.06 av: Cecilie Arentz-Hansen, lege

Bekymret? Snakk med en lege på video nå!

Våre leger sitter klare til å svare på akkurat det du lurer på. Alt du trenger er en mobil, et nettbrett eller en PC med kamera og BankID.

  • Ingen krav til program eller app
  • 100% anonymitet
  • Ingen ventetid
  • Betal med Vipps
Leger på vakt
Martha Lamøy
Ledig nå
Michael Kumar
Ledig nå
Harald Dobloug
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen