Forandret målestokk etter netthinneoperasjon på det opererte øyet

Spørsmål

operert for nettehinneløsning for ca 3 uker sidan, første kontroll etter ca 2 uker viste betre resultat (70%) enn ein hadde frykta da skarpsynsfeltet var avløst, Det som vises av forstyrrelser er at loddrette linjer ikkje er heilt rette, men det mest vesentlege er at syns objekt med det opererte øyet er tydeleg mindre i målestokk enn med det friske øyet. Det eg uroer meg på, er i hvilken grad dette kan "ordne seg"

H- 53år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, mann 53 år.

Du beskriver at du er operert for netthinneløsning, der skarpsynet /macula mest trolig var avløst. Etter operasjonen opplever du annen størrelse/ målestokk på objekter du ser på med det opererte øyet i forhold til med det friske øyet, og du lurer på om dette vil rette seg.

Netthinneløsning med avløsning av skarpsynet krever noe mer intensiv operasjon enn om skarpsynet ikke hadde vært avløst. Dette fordi en større del av netthinnen er avløst. I disse tilfellene legger en gjerne en kirurgisk slikonstrikk/bånd rund ekvator av øyet , for å øve noe press på det, slik at netthinnen fester seg bedre fra innsiden . Dette silikonbåndet heter i den kirurgiske terminologien cerclage. Denne cerclagen kan medføre at øyet bli mer precset ut i lengekase og derved blir noe mer nærsynt enn det andre øyet eller enn det var før operasjonen. uten å ha sett deg, vil jeg tro at det er dette som kan ha skjedd. Det tilkommer at en gjerne fyller øyet med gass, i langtkomne tilfeller med silikon , noe som i sin tur også kan gi noe endret syn og brytning. Ut fra disse alternativene er det vanskelig å vite hva som eksakt har blitt utført hos deg. Det er derved også vanskelig å si hvorvidt det vil ordne seg selv. Mest sannsynlig vil dette øyet ha et noe redusert synsresultat, og noe endrede glass i brillen, enn det hadde før . I mange tilfeller kan resultatet bli meget tilfredsstillende for pasienten, og spesielt mye bedre, enn om øyet ikke hadde blitt operert.

Jeg ønsker deg lykke til med dette.

Har du spørsmål om Øyemedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Rim N Alme ØYELEGE
Pris fra 259,-