Er det en flyter, eller bør jeg få det undersøkt?

Spørsmål

Hei.

De siste par ukene har jeg lagt merke til en svart, ujevn strek ytterst i synsfeltet på venstre øye, helt inn mot øyekroken. Jeg oppdaget den en kveld jeg lå på venstre side og leste. Først trodde jeg det var et øyevipp-hår som hadde bøyd seg over øyet. Streken har vært synlig siden, men bare når jeg ligger ned på venstre side.

Er dette noe jeg bør få undersøkt av en øyelege, eller høres det bare ut som en ordinær flyter? Som mange andre har jeg også noen grå "fluer", men en svart strek som dette har jeg ikke opplevd før. For øvrig har jeg ikke merket noe uvanlig og har ikke hatt noen øyeproblemer tidligere.

Takk for svar.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Kvinne 28 år.

Du beskriver at du har noen flekker i synsfeltet som du anser som "flytere", men at du i det siste også har sett en svart strek i synsfeltet. Denne er ny, og du lurer på hva det kan være.

Mest sannsynlig er det en flyter, det også , og om den ikke kaster skygge, er økende eller fastsittende, så ville jeg slått meg til ro med det. men om den skulle øke i omfang, om det skulle bli blink av lys og vekst av skyggen , ville jeg nok helst fått det undersøkt av en øyespesialist. Du vil da få utvidende øyedråper , og øyelegen vil se over hele netthinnen og sikre at du ikke har hull eller rifter i den. Risiko for netthinneløsning er liten, men noe økt hos nærsynte, fordi netthinnen kommer mer på "strekk" med økende nærsynthet.

Jeg ønsker deg lykke til med dette.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jonas Skylstad
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-