Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sett lyserosa/ lyserødt i flere uker

Spørsmål

Hei.
Optikeren min sier at jeg har glasslegemeløsning på det ene øye. Det som plager meg er at jeg ofte ser lyse rødt/lyse rosa når jeg ser på hvit bakgrunn/skjerm. Jeg har ingen smerter. Dette kommer og går flere ganger om dagen og har vart i noen uker. Jeg lurer på hva det kan være. Vil det gå over og forsvinne. Jeg er nærsynt å bruker briller.
Finnes det noen behandling eller må jeg bare leve med det?

Svar

Hei, Kvinne 40 år.
Du forteller at optikeren din har funnet at du har glasslegemeløsning på det ene øyet. Videre oppgir du at du at du ofte ser lyserødt/lyserosa når du ser på hvit bakgrunn/skjerm.
Du angir ingen smerter, men det kommer og går flere ganger om dagen og har vart i noen uker, og du lurer på om dette kan gå over og om det finnes noen behandling.

Her er det en rekke faktorer som man eventulet bør klarlegge for muligens å finne en forklaring på hva dette kan være. Likevel tenker jeg ikke at det er noen sykdom som skal behandles. Har du normal sirkulasjon , puls og blodtrykk? Har du utsatt deg for å se lenge på kraftige lyskilder som solen , solarium eller annen stråling i det aktuelle tidsrom? Tar du spesielle medisiner? Er rette streker blitt vridde, dreide? Er det på ett eller begge øyne? Har du hodepine/migrene? Bruker du p-piller eller røyker? Kroppens tilstand har mye å si for sensasjonene man opplever i synet. Dette har ikke noe med nærsynthet eller glasslegemeløsning å gjøre. Det er vanskelig å fjerne symptomene uten å vite hva de kommer av. Så lenge opplysningene er sparsomme og man ikke har fått undersøkt øynene dine, er det vanskelig å vite noe mer.

Om opplevelsene ikke går over og de plager eller bekymrer deg, ville jeg muligens snakket med fastlegen om dem i første omgang.

Jeg ønsker deg lykke til med dette.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-