Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Oppfølgingsspørsmål

Spørsmål

Hei! Sendte inn spørsmål på lørdag, så dette er et slags oppfølgingsspørsmål. Fikk tak i journal notat, så da er det kanskje enklere for deg å tolke det / komme med tips og råd. Skulle hatt det på lørdag, men jaja. Hvordan tolker du disse resultatene? Var optikeren min som sa at jeg har tørre øyne, men føler at det er verre nå. Er de øyedråpene avhengighetsskapende? Fikk ellers ikke påvist noe øyesykdommer. Litt bekymret for om dette skal gå utover videre jobb (kjøre t-bane f.eks). Foreldrene mine har ikke tørre øyne, men moren min sier at hun er sår i blant. Styrkene mine for linser er -1.00 og -1,25. Bruker acute osasys eller hva det heter. Oppsøkte øyelegen pga at de hadde et kampanje tilbud, så ville høre hva de tenkte. Optikeren anbefaler å bruke blink øyedråper, samt avlaste med briller. Har kuttet ut antihistamin, men har muligens rosascea 1. Har blitt rød i ansiktet hele livet, men vet ikke om dette trigger tørre øyne. Står mer info fra spørsmålet jeg stilte på lørdag. Håper du kan forklare litt av resultatene. Hvis det er ille, så får jeg ta det opp med fastlegen. Gleder meg til å få svar. Tusen takk på forhånd

Mann 22
Svar

Fortsetter  litt, der der vi slapp , sist.  Det er ikke så vanlig med tørre øyne hos unge, friske personer. Tårefilmen er intakt som regel , hvis det ikke foreligger sykdommer av reumatisk art  , etc.  Kontaktlinsebruk kan gi noe mer plager og tørre øyne ved bruk , og derfor tilfører man noen ganger fuktende dråper som Systane, Thealoz Duo eller Oftagel for å nevne noen gode.  Oasys skal være svært gode linser med god gjennomslipp av Oksygen, så hvis du tåler disse fint, er det ingen grunn til å bytte.  Briller kan man avlaste litt med i tillegg og det vil være et godt råd.  Du kjærer bil med briller, men trenger ikke å lese med briller. Da kan du ta dem av. 

Moren din er minst dobbelt så gammel som deg, og derved har hun muligens også kommet i overgangsalderen . Da kan tåreproduskjonen være litt nedsatt, men dette  gjelder muligens ikke deg.   Det er ikke kjent at fuktpleie er avhengighetsskapende, men man kan godt si at det velvære som følger med er så  godt at man gjerne vil ha det slik .  Her  kan det likevel ikke være tale om noen sykdom eller noe som skal bekymre deg for nåtid eller fremtidig yrkesvalg. Ut fra det du forteller har jeg ingen spesielle bekymringer om din øyetilstand. Lykke til med dette.