Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Flimring som er ny - har hatt flekker i sysnfeltet før

Spørsmål

Hei Rim! Jeg har i mange år vært plaget av flimring, (ikke sorte dansene prikker, noe jeg også har siden ungdommen) noe som forsterkes, eller oppfattes tydeligere ved å se på enkelte bakgrunner eller mønstre. I det siste har jeg vært svært plaget av å bruke mobil, er særdeles følsom overfor enkelte typer lys og skjermbruk. Det virker som om flimringen trigger også illebefinnende og trykk rundt bihuleområdet, noe som har resultert i at jeg må legge meg ned, ellers føler jeg at jeg vil besvime.

Det begynner med at det er vanskelig å fokusere, trykk rundt bihulene, sløret syn og at jeg skal besvime. MR av hode og nakke tatt. Vist skyvebukning C5 og C6. Ellers ok.

Er nærsynt, minus 0,5 venstre og minus 1 høyre. Vært hos optikker og tatt en undersøkelse med diverse bilder, skal være OK. Men husker jeg slet såvidt med å finne perifere oppdukkende prikker (trykketesten).

Mens jeg skriver denne teksten, har jeg måttet ta flere pauser, siden det bygger seg veldig ubehag, det blir vanskelig å holde øyefokus, og hvitt / sterkt lys føles veldig ubehagelig. Opplever også at jeg må jobbe voldsomt med å holde fokus/lese fra skjerm, som om hvert øye jobber hver for seg.

Har sittet siste året sittet lenge foran pc og skrevet en oppgave. Nå har jeg kuttet nesten all skjermbruk, bortsett fra arbeidstiden. Jeg har også opplevd at de gangene jeg pleide å reise med fly, kunne jeg tittet ut mot himmelen og oppleve hvite prikker.

Spørsmål:

1: Bør jeg til øyelege?

2: Er flimringen årsaken?

3: Er øyeproblemet sekundært og hovedproblemet noe annet?

4: Jeg har nakkemuskulatur plager, er disse med på å forsterke det hele? Nakkesvimmelhet?

5: Vært hos øyelegen med flimringen for ca. 3 år siden, fant ikke noe galt. Har prøvd å behandle øynene med øyedråper, men jeg blir ikke kvitt flimringen så er blitt svært hemmende.

Legger ved bilde av mønster hvor flimringen er svært tydelig. Tusen takk for hjelpen!!

Mann 38
Svar

Hei, Mann 38 år .

Du beskriver symptomer som jeg oppfatter som en mer eller mindre klassisk migrene, som flimring i synsfeltet trigget av nærarbeid, økt fokuseringsvanske og av arbeide med store og små skjermer, noe som hverdagene våre er preget av til en stor del. Du beskriver også at det har forverret seg under sysnkrevende arbeid som skriving av masteroppgave. Du har oppgitt din brytning til -0,5 og-1. Det du ikke skriver, er om du har fått en lesebrille eller arbeidsbrille. Du er nok i alderen for det. Dette melder seg ved at fokusering på nær avstand blir vanskeligere og til slutt kan det bli smertefullt og mye mysing. Dette er slitsomt for øynenes indre muskler som skal forme linsen til den korrekte brytningen som kreves for å se liten skrift på mobilen. Linsen blir stivere med alderen og gjerne i 40 års alder.

1) Svar på om man bør til øyelege, vil jeg alltid si ja. Det er sjeldent vi ikke finner noe, relatert eller ikke relatert til det passienten kommer for .

2) Jeg kan ikke helt relatere til de hvite prikkene som du har sett i fly eller sette de i sammenheng med flimringen, men kan ikke utelukke at det kan dreie seg om del av det samme komplekset.

3) Jeg tenker at hovedproblemet er migrene, delvis støttet og delvis trigget av fokuseringsvanskene og en seg selv opprettholdende sirkel. Dette må naturligvis underøkes nærmere, da korrespondanse alene ikke er nok til å stille en diagnose.

4) Nakkeproblemer vil grovt sett være underordnet i denne sammenheng med øyeproblemene, men kan muligen isolert trigge smerter i hodet.

5) Forstår. Kan være økt problem, idet migrenen og fokuseringsvanskene har forsterket seg over tid.

Oppsummert vil jeg anbefale en øyelegeundersøkelse med fokus på binokulærfunksjonen / evt optiker og en vurdering av lesebrille / arbeidsbrille. Pauser i hverdagen. veksle mellom arbeidstistanser , nok søvn og hvile og å slappe av øyemuskulaturen ved å gå ute i natur og ikke fokusere på nær. Sette tidslimit på dette. Få behandling av fastlege for evt. migrene, hvis hen finner dette.

Lykke til med dette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-