Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ensidig svingning av synet som går forbi

Spørsmål

Ved et par anledninger (ca ett års mellomrom) har jeg merket dårligere syn (tåkesyn) på ett øye ved toalettbesøk på natta. Vanskelig å lese TV tekst. Synes OK etter ca en halv time. Kan dette likevel være blodpropp når synet ble forholdsvis raskt OK igjen? Kan årsaken være press mot øyet?( hånd/pute)

Mann 68
Svar

Hei, du beskriver perioder med utfall av synet  av ca. en halv times varighet, og så går det over. Dette er ikke så uvanlig og sees oftest i sammenheng med svingende blodtrykk , men også ved innsnevringer av halspulsårer og andre tilstander der en medisinsk utredning an vise seg nyttig og nødvendig. Jeg vil derfor anbefale deg å kontakte fastlege for undersøkelser av blodtrykk , EKG og blodprøver  evt også annet. Det bestemmer legen din .  Noen ganger velger man også å gå videre med ultralyd av halspulsårene for videre kartlegging og medisinering.  Hensikten er å forebygge eventeult slag. Jeg håper dette svaret  bringer deg  videre og ønsker deg lykke til med dette. Beste hilsener  Rim N Alme