Tilstoppet talgkjertel på øyelokk - er det en sti?

Spørsmål

Hei! Denne "sykdomen" har jeg hatt en stund. Da jeg først oppdaget det, trodde jeg at jeg hadde sti (stye). Men så har det oppstått om og om igjen (tredje gang nå). Dette skjer ved nedre delen av øyelokket, vist på bildet.
1. Øyelokket virker litt hoven, men det er ikke vondt når man tar på det. Det er virker bare som om det er noe i øyet.
2. Første gangen ventet jeg bare på at det skulle gå over, for jeg trodde det var sti. Da det gikk over våknet jeg opp med små gjennomsiktige stein i øyet, som jeg måtte fjerne.
3. Dette var det tredje, kanskje fjerde gangen iløpet av dette året, som dette skjer. I dag kom jeg borti og klarte å skvise dette ut av øyelokket selv. Først kom dette fatt klumpen(?), vist på bildet, rett etter på kom det ut gule/hvite veske. Nesten som når du skviser en kvise.
Beklager om det var litt uforståelig, det er litt vanskelig å forklare, men gjennomsiktig klump i nedre øyelokk er vel oppsummeringen.
Med dette har jeg følgende spørsmål.
1. Er dette en stye eller en kvise?
2. Trenger jeg å komme til øyelegen for å undersøke dette nærmere?

Takk for svar!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Kvinne 23 år.

Det du beskriver er mest sannsynlig en liten tilstoppet talgkjertel. Dette er meget vanlig, og noen ganger kan de blitt irriterte og betente som en liten kvise. Dette skjer når innholdet blir forurenset med vanlige bakterier som finnes på huden eller hendene. En god måte å forebygge slike ting på er god hånd-og ansiktsvask med lunkent vann og mild såpe eller babyshampoo. I verre tilfeller vil det bli nødvendig med noe lokale anitbiotika som kloramfenikol eller fucithalmic. Disse fåes på resept av legen din . Jeg ønsker deg lykke til med dette.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn