Tåreflom og sporadisk svie i øynene.

Spørsmål

Mann. 75 år. Opererte grå stær på begge øyer 2016/17. Bruker bifokale briller. Leser greit uten briller, men briller er å foretrekke. Bilkjøring og TV er vanskelig uten briller. Problem: 1. Tåreflom, spesielt når det er kaldt og vind. 2. Plutselig svie/kløe i øynene i kombinasjon med tåreflom. Opptrer sporadisk, og er svært ubehagelig, særlig i forbindelse med bilkjøring. Medisinering: Pradaxa, Losartan (blodtrykk) og Ceterizin. Ikke allergitestet, men det er sannsynlig at jeg reagerer allergisk på en del ting, derfor ceterezin.

Mann 75

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære mann, 75 år. Du beretter at du er operert for grå stær (cataract) på begge øyne for  ca et år siden. Du beskriver tåreflod og sporadisk sviende ubehag og følelser i øynene, gjerne samtidig. Dette er et vanlig problem i eldre år, der den naturlige tårefilmen ikke lenger inneholder så mye fettstoffer som i tidligere år, men derimot mere vandig tåre.  Denne vandige tåren smører naturlig nok ikke hornhinnen så godt som i tidligere år, og derfor opplever mange at øyet kompenserer ved å skille ut mere vann.  Det som skal til vil , om  alt annet er normalt i en øyeundersøkelse , å dryppe øynene med en smørende dråpe som det finnes flere å velge mellom . Muligens skulle en i ditt tilfelle anbefale en dråpe som inneholder noe lipid.   Allergidråper kan komme i tillegg, dersom du har en påvist allergi . For alle dråper anbefaler jeg et konserveringsfritt alternativ. Jeg ønsker deg lykke til med dette. 

Har du spørsmål om Øyemedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Rim N Alme ØYELEGE
Pris fra 259,-