Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tåkete syn

Spørsmål

Hei. Jeg har de siste ukene opplevd "tåkete syn". Føler ikke at jeg ser dårligere, virker som at jeg ser like bra som før. Men synet blir på en måte litt uklart og tåkete. Hvis jeg ser på en ting, blir alt annet rundt det uklart. Og opplever at jeg må bruke ett sekund eller to lenger for å se skarpt dit jeg ser. I starten trodde jeg det kunne være pga pollen, selv om jeg aldri har reagert slik på det. Er løsningen briller, eller kan det være noe annet?

Mann 31
Svar

Hei.


Vår øyelege er dessverre ikke tilgjengelig for tiden pga ferie, så du får svar fra meg som almennlege istedet. Håper det er greit.

Du er altså en mann på 31 år, som nå har opplevd et slags tåkete syn i noen uker. Det er ikke helt lett å forstå hvordan dette arter seg for deg, siden du sier at du egentlig ikke "ser dårligere", og at alt rundt det du fokuserer på blir noe uklart. Ditt spørsmål her om løsningen er briller eller om det kan være noe annet. 


Da tenker jeg følgende:

Når det gjelder noe så viktig som synet, må en ta alt av symptomer på synsforstyrrelser alvorlig, og få fastslått hva årsaken er. 

Her bør du gjøre følgende: Oppsøk optiker for en synstest, så får du svar på spørsmålet om dette skyldes et brillebehov. Ta kontakt med fastlegen for en legeundersøkelse av øynene. Ofte vil en optiker ha betydelig kortere ventetid enn fastlegen, så begynn med dette. De har også utstyr til å fotografere øyebunnen, og hvis de finner tegn til sykdom, vil du kunne få fastlegen til å henvise deg til øyelege for videre vurdering.

Uten undersøkelser er et ikke mulig å si noe sikkert om årsak, eller om det er briller du har behov for, men siden dette er nyoppståtte synsprobemer så er spørsmålet så viktig at jeg synes du skal ta tak i dette umiddelbart for å få funnet årsaken.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-