Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Så en stor Donutetter trening

Spørsmål

Hei! Er en dame på 62 år, var ute og trente i går da jeg opplevde noe veldig merkelig etter jeg kom hjem. Plutselig så jeg en veldig stor lysende donut, både med og uten øyet lukket. Den var sterkere med øyet lukket. Så ut som en stor, lysende hjerne, med mørk flekk i midten, men det forandret seg, var liksom flytende innenfor rundingen. Etter en stund forandret den farge, ble knall blå med en tynn stripe rundt selve rundingen, og en mørk flekk i midten. Som en blå donut... Det var kjempe ekkelt. En stund etterpå fikk jeg vondt i hodet, kjenner press over øynene. Dette har jeg fremdeles, dagen etterpå.

Kvinne 62
Svar

Kjære kvinne 62 år . 

Du beskriver et synsfenomen som oppsto etter trening. Det var beskrevet som en stor donut  settemed åppent og lukket øye og deretter hodepine og  press over øynene - varighet i over et døgn. Jeg vet ikke hvordan det har gått med deg senere, om det har vedvart eller kommet tilbake. 

Det du beskriver passer beste med et migrenenafall, utløst av sirkulatrisk svingning  etter trening. Dette kan være en helt vanlig mekanisme for migrenenafall .  Jeg ville tatt en time hos fastlegen som kjenner deg,  dersom dette  oppstår igjen og igjen , slik at en kan evaluere blodtrykk, ekg og blodprover og sikre at det ikke er noe annet. Dersom plagene er store og gjentagende, kan legen din vurdere å gi deg migrenemedisiner som forebygger eller kuperer anfall. 

Jeg ønsker deg lykke til med dette.