Øyeinfeksjoner

Spørsmål

Torsdag fikk jeg vondt i øyet. vondt å blunke og trykke på det. Uforandret på fredagen. kunne ikke se noe som helst på/i det. ikke rødt eller noe. Lørdagsmorgen var det opphovnet. dro da til legevakten som mente det kunne være en betennelse. Fik kloramfenikol salve som jeg smører 6 gangert om dagen. Siden har det gått 4 dager, og øyet er uforandret. Når kan jeg vente en bedring??
Det er fortsatt hovent og vondt. (spesielt er det hovendt om morgenen). det er ikke verre men heller ikke bedre.
Bør jeg oppsøke legen igjen, eller tar det bare så lang tid. Er veldig ubehagelig.

Kvinne, 34 år

Svar

Hei!

Det kan nok ta litt tid før en slik øyeinfeksjon slipper taket, spesielt hvis det er en virusinfeksjon (og det er det ofte). Da vil ikke kloramfenikol hjelpe noe heller, da antibiotika kun hjelper på bakterieinfeksjoner.

Det kan tenkes at det er andre ting som feiler øyet ditt, feks betennelse i regnbuehinnen eller hornhinnen, og hvis du ikke synes det er bedring i det hele tatt etter 4-5 dgr synes jeg du skal konsultere legen din igjen, evt på telefon. Det kan være at diagnosen var ganske sikker, men at det er virusinfeksjon istedetfor bakterieinfeksjon. Da må du bare ta tiden til hjelp.

God bedring!