Mere smerter i øynene

Spørsmål

Jeg har tilsvarende symptomer som "mann 24" dato:23.08.02. Besvart av dr.Roar Pedersen ang vondt i øynene. Voldsomme smerter/sviing særlig i skarpt sollys. Vært hos spesialist i øyesykdommer og det han kom frem til var at det kunne skyldes bruk av linser. Har brukt linser i 20 år, men ikke de siste 3 årene. Denne plagen blir alikevel hyppigere og mere langvarig med årene. Har i sommer vært sykemeldt i flere uker pga dette. Vil det fortsette og bli enda verre? Hva kan jeg gjøre videre?
MVH
Dame 39 år.

Kvinne, 39 år

Svar

Hei!

Det er ikke så lett å stille noen nøyaktig diagnose på noen av dere, men det er tydelig at plagene er reelle nok og at de er plagsomme for dere begge. Du har jo vært hos øyelege og fått en slags diagnose (hadde han ingen terapi for deg?)

Jeg kom i tanker om Sjøgrens Syndrom som en mulig årsak til slike øyeplager, da på grunn av tørre slimhinner og redusert tåreproduksjon.

Selv om øyelegen er ekspert på selve øyet, er jeg av den oppfatning at det er allmennlegen som skal trekke sammen trådene og som skal tenke i mange retninger, av og til er det mer generelle sykdommer som gir symptomer fra et spesielt organ, og dette er det kanskje ikke like lett for en spesialist å tenke på.

Jeg synes dere begge skal alliere dere med fastlegene deres for å få en vurdering og for å bli utredet i flere retninger.