Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Løse tråder i sysnfeltet

Spørsmål

Hei! Jeg har nylig blitt ferdig med prednisolon kur, som jeg fikk av ønh legen, har desverre utviklet symptomer fra øyenene med at det er løse trådliknende partikler som beveger seg i synsfeltet. Er litt plagsomt, gjør ikke noe vondt eller annet plager, men synet blir litt påvirket pga det, varierer også litt med lysintensiteten. Lurte på om dette kommer til å gå over eller er det noe som vil forverre seg, bekymrer meg veldig mye, siden jeg har ikke hatt problemer med synet før. Ble ferdig med nedtrappingen av prednisolon kur igår.

Mann 27
Svar

Hei, mann 27 år. 

Du beskriver løse tråder i synsfeltene som kom plutselig etter at du slutttet med en kur med prednisolon.   Du bekymrer deg for om det kan være en sammenheng. Dette virker nokså lite sannsynslig, men at det er et sammentreff i tid, men ikke i årsak . 

Du skriver ikke hvor lenge du har tatt prednisolon, men siden det er omtalt som en kur, er det muligens en til tre ukers varighet for en annen tilstand.  Det at du tar anihistaminer og dymista (også kortison)  tyder på at du kan ha en allergisk tilstand i tillegg til de symptomer du har utviklet fra øynene. 

Det du beskriver passer best med en avløsning av det bakre festet av glasslegemet, noe som hender i normalbefolkningen og spesielt hos de nærsynte.  Det kan være relatert til et traume, kampsport eller annet.  Det er nok  bra om du kan få henvisning til en øyelege som kan se på netthinnen din og sikre at alt er på plass. Det er lite trolig at netthinnen har lidd, men det er godt å få det sjekket, ikke minst om man kanskje trenger noe sikring av netthinnen med laser relatert til dette. Dersom  plagene skulle øke, ville jeg bare dratt til legevakt, for derfra kan de ringe til vakthavende øyelege på lokal øyeavdeling. Symptomer på skygge, gardin, synsfeltutfall eller økende plager er noe som bør føre til det steg å oppsøke  legevakten . Jeg håper denne informasjonen kunne være til noe hjelp for deg. Beste hilsen fra Rim N. Alme