Liten bindevevsblemme på øyet: kan avvente,ikke behandle

Spørsmål

Hei.

Jeg oppdaget to gjennomsiktige blærelignende/blemmer på senehinnen (det hvite) i øyet i går.(kan ligne på vanndråper),
De ligger i ytterdel av øyet, inntil hverandre. De kommer til syne først når jeg ser inn mot neseroten.Størrelse på den ene er rundt 2-3 mm, og den minste 1 mm i diameter.

Jeg har ikke spesielt med ubehag, mulig litt tørr på øyet. Øyet er ikke rødt. Jeg merker det som om det er rusk på øyet når jeg blinker.
Jeg bruker til daglig kontaktlinser (med styrke - 8 og -9), men kontaktlinsa er ikke i berøring med "blemma".
De virker å være større på morgenen enn kvelden.

Jeg har prøvd å kontakte optiker uten hell. Jeg var innom legevakta, og ble sendt hjem av en sykepleier med beskjed om å komme tilbake om noe forverret seg. De kunne ikke svare meg på hva dette kunne være.

Jeg er på tur til å dra på hytta i påskeferien, og er engstelig for hvordan dette kan utvikle seg.

PS. Øyet ser rødere ut på bildet enn i virkeligheten.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, takk for spørsmål.
Det kan se ut til at det du nå viser fram og beskriver enten er en lett irritasjon av øyeeplet eller en lett allergisk reaksjon. Det siste er mindre sannsynlig, dersom du ikke har kløe i øyet. På bildet kan det se ut til at du har noe tydelige blodkar på konjunktiva(det hvite), noe som kan tale for en irritasjon.
Har du vært ute i mye vind? Kan du ha sovnet med linsene på?
I og med at du ikke beskriver rennng fra øyet, klebing etc, er det lite sannsynlig at du har noen øyekatarr.

En annen tilstand, pingvekula, som er en liten økt bindevevsdannelse på det hvite, kan være et alternativ, men foreløpig er forandringene for ferske til at du skal gjøre noe mer eller undersøke videre.

Felles for alle disse situasjonene er at det ikke er nødvendig å gjøre noe med dem eller undersøkes videre. Alle er selvbegrensende , og eneste grunn til å oppsøke lege er at øynene blir irriterte og kløende,slik at det kan være behov for øyedråper som inneholder kortison.
Du kan evt i tillegg også noen dager la være å bruke linser, og vurdere om brillebruk noen dager får forandringene til å gå tilbake.

Lykke til, og god påske

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn