Keratoconus og allergi

Spørsmål

jeg plages av allergisk konjunktivitt på begge øyene dette har nå gått så langt at jeg også har fått astigmatisme,keratokonus
og mistet førerkortet.
Jeg har vært snart over alt med mine øyeplager men jeg skjønner at jeg først må få orden på min allergi
øyelegen min tror jeg støter ut igjen alt pga, allergi
kan dere hjelpe meg med navn på noen leger som har mest kompetanse på denne type allergi og øyesykdom i norge eller utlandet eller forslag om medisinering/dråper. takk på forskudd

Kvinne, 47 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Keratoconus er en tilstand hvor hornhinnen blir tynn og "skjev" og forårsaker astigmatisme (skjeve hornhinner). Hvis dette påvirker synet i stor nok grad vil dette kunne gi deg såpass problemer at du ikke fyller forskriftene for førerkort.

Keratoconus har en sterk arvelig komponent, men trolig er det flere årsaker til at sykdommen utvikler seg. Keratoconus er imidlertid en mulig komplikasjon.

Allergisk konjunktivitt behandles med antihistaminer, dråper som trekker sammen blodårene eller eventuelt kortisondråper, i noen tilfeller på kronisk basis. Lomudal eller Tilavist kan også ha effekt, disse likner litt på antihistaminer i virkningsmåten.

Keratoconus kan korrigeres med kontaktlinser eller eventuelt med operasjon. Imidlertid er du ikke garantert å få tilbake godt nok syn til å kjøre bil, men gjøres operasjonen tidlig nok vil du få utmerket lesesyn.

Jeg har ingen konkrete navn å gi deg på dette, men synes du skal få henvisning til øyeavdeling på sentralsykeshunivå eller regionsykehusnivå, slik at den ekspertisen vi har i Norge kan vurdere tilfellet ditt og eventuelt sette i gang tiltak.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-