Hevelse ved øyet

Spørsmål

Jeg har en hevelse under øyet som jeg lurer på om vil forsvinne. Jeg hadde en ulykke der jeg fikk et kutt ved øyet som behøvde å syes. Dette var i utlandet så jeg trengte å oppaøke legen ved en senere anledning for å fylle på vaksinen. Jeg benyttet da anledningen til å spørre om denne hevelsen. Han fortalte meg at jeg hadde kuttet en av årene som drenerte veske under øyet. Han fortalte også at hevelsen var størst ved morgnen da jeg nettopp hadde våknet, noe jeg kunne konfirmere. Han beroliget meg med at hevelsen ville gå bort med tiden. Vesken trengte å finne nye veier å gå. Det har nå gått fire måneder og hevelsen er der fortsatt. Det jeg lurer på er om hevelsen vil forsvinne i det hele tatt og hvor lang tid dette vil ta. Vil den forsvinne helt, eller bør jeg regne med at den ikke forsvinner helt. Er det noe jeg kan gjøre eller noe jeg bør gjøre? Håper dere kan svare meg på dette. På forhånd takk.

Mann, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Legens forklaring høres ganske sannsynlig ut, men dette er nok en relativt sjelden komplikasjon.

Om forandringen forsvinner eller ikke kan verken legen din, du eller jeg svare på, her må du bare smøre deg med tålmodighet. Dessverre er det ikke så mye du kan gjøre for å få det til å gå fortere, du kan massere området lett for å få hevelsen til å bli mindre synlig i løpet av dagen, men du får den neppe til å gå bort på denne måten. Det kan godt hende at du vil få en liten sideforskjell på lang sikt, men forhåpentligvis jevner det seg ut.

Hvis dette ikke ser ut til å gi seg på noe vis, kan du søke råd hos en plastisk kirurg hvisa du synes at forandringen er kosmetisk skjemmende, kanskje det kan gjøres noe med det for at ikke huden skal være like slapp i dette området.

Men altså dette kan nok ta tid - og det er umulig å forutse hvordan forandringen vil oppføre seg. Dessverre.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-