Hengende øyelokk

Spørsmål

Hei, jeg har problem med at det ene øyelokket er liksom "slappere" enn det andre, så det ser veldig dumt ut. Jeg lurte på om det går ann å fikse dette problemet. Jeg liker ikke å ta bilder for jeg ser virkelig dopet ut og det er heller ikke bra for selvtillitten. Ei venninne av meg fortalte meg om at det gikk an å ta en slags laseroperasjon, som strammer opp muskelen i øyelokket, så det retter seg opp. Men jeg lurer på om hvor mye en slik operasjon koster, er det vondt, tar det lang tid, og kan jeg få det støttet siden det plager meg.
Takk for svar.

Medisiner: Legger ved en nettadresse med bilde av øyet som du kan få se, men ikke legg det sammen med svaret deres eller noe, er bare slik at dere kan få se hva jeg snakker om, takk....

Kvinne, 23 år

Svar

Hei !
Svaret på spørsmålet ditt avhenger av om dette er noe du alltid har hatt, eller om det er noe som har oppstått mer eller mindre nylig.
Hvis du ikke har hatt det før, og så fått det, bør du gå til din lege og bli utredet for årsaken til det. Der kan være mange årsaker, bl.a. nevrologiske.
Hvis du imidlertid bare "er sånn", evt er født med det, kan det kanskje være fornuftig å få gjort noe med det, hvis det sjenerer deg, og det høres det jo ut som.

Jeg synes du skal starte med å få din fastlege til å henvise deg til en øyelege, som kan vurdere deg for operasjon, og se om dette er teknisk mulig.

Laseroperasjoner har jeg mindre greie på, men det er stadig nye bruksområder for dette, så det kan godt være at det er noe private klinikker kan tilby deg dette.
Imidlertid er det såvidt jeg vet, vanligere å behandle hengende øyelokk av den typen som kommer "med årene".
Din ensidige type i din unge alder, er noe helt annet. Det kalles forøvrig ptose på "medisinsk".

Hvis du søker på www.google.com, og legger inn søkeordene "hengende øyelokk + laser" så vil du få en liste over diverse privatklinikker, inklusiv telefonnummere osv, så du kan spørre om priser osv der.
Det fører vel litt langt om jeg skal liste opp priser ved de forskjellige privatklinikker her.

Start imidlertid med å få din fastlege til å henvise deg til en øyelege for en vurdering, så vil du jo evt samtidig få det behandlet ved et offentlig sykehus, og således evt ikke betale for operasjonen.

Jeg ønsker deg lykke til !