Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Forskjellige øyeplager, trykk og synsfelt

Spørsmål

For ca. 12 år siden fekk jeg en hinne over venstre øye helt øverst. Var flere ganger hos øyenlege, men de fant aldri ut hva som gjorde det. Etter ca. 2 år så forsvant det. Hadde høgt trykk på øye. Gjekk då på øyendråper (etter at jeg hadde hatt denne hinnen i ett år, ble jeg operert for skjeiv neseskillevegg og kroniske problemer med bihulene. En stund etter det ble trykket normalt i øyet, då jeg sluttet med nesedråpene). Har då i årene etterpå at det er noe som skygger for øye helt øverst. Var igjen hos øyenlege for 2 år siden, som mente det var hud som lå over øyet som jeg måtte få hjelp med plastikk kirugi. Med at det må jeg betale selv, har jeg til nå ikke fått gjort. Det som er nå at det ikke berre når jeg ser rett frem at jeg ikke har fullt synsfelt. Har en jobb der jeg hele tiden ser ned og då har jeg ikke fullt synsfelt. Kan det være noe mer som er galt. Vil og opplyse at når alt dette startet er jeg blitt mer og mer lysøm. Tok en øyenlokkoperasjon då plagen startet uten at det hjalp. Har ofte ett trykk/smerte i området over øye, Takker på forhånd

Kvinne 64
Svar

Hei, Kvinne, 64 år. 

Du beskriver en rekke plager med øynene som slik jeg leser det ikke har noen sammenheng med hverandre. 

Det er forskjellige ting som oppstår i eldre år. 

Den første leser jeg som hengende øyelokk som har skygget og som muligens fortsatt gjør det etter operasjonen. Den andre er  trykkstigning av øyets indre trykk ved bruk av kortisonholdige nesedråper/ spray etter operasjon av neseskilleveggen.  Dette er dessverre meget vanlig hos  personer som bruker kortison litt over tid.  Det gjelder også kortisonholdige øyedråper, kortisontabletter og salver. Trykkstigning av øyets indre trykk kan føre til grønn stær. 

Det at du fortsatt har utfall av synsfeltet etter operasjonene må undersøkes.  Synsfeltutfall kan resultere fra et annet sted enn øyelokkene. Det kan være fra grønn stær , men også fra hjernen. Da er det veldig riktig å få en vurdering av dette, da slike sykdommer evt kan haste noe  å få redegjort for. 

Symptomatisk lindring av tørre øyne i eldre år kan en få ved bruk av øyedråper som smører øynene litt. Der er det mange på markedet, men en må ikke velge saltvann , idet dette tørker enda mere ut og forverrer plagene.  

Jeg håper at dette er med på å kaste litt lys over dine plager til å begynne med, og jeg vil anbefale deg en utredning ved en øyelege i disse saker. 


Lykke til med dette. 


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-