For lenge å vente?

Spørsmål

Min sønn, født 11/7 d.å., var på 6 ukers kontroll 19/8 d.å. Alt var OK, bortsett fra ved belysning på øynene. Med høyre øye fulgte han lyset perfekt, mens med venstre øye vek han unna lyset med hodet.
Legen mente at det mest sannsynlig ikke var noe feil, men ga rekvisisjon til øyelege. Da vi tok kontakt med øyelegen, viste det seg at han kunne tidligst ta imot oss 14/10 d.å.

Som far er jeg litt bekymret, og ønsker å få råd om:
* er det for lang tid å vente til 14/10 hvis noe er feil?
* kan noe evt. bli verre jo lenger man venter før man oppsøker lege?
* er det tilrådelig å prøve et privat alternativ (feks øyelege hos Volvat) så raskt som mulig?

Vår sønn stirrer på lyskilder, fester blikket, og gjengir smil. Vi har dog en viss tid sett at vår sønn skjeler på venstre øye, men har slått oss til ro med at dette er vanlig blant spebarn de første månedene.

Mann, 1 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg forstår jo godt at du er litt bekymret, både fordi det er ditt barn og fordi øynene alltid er et organ som man passer ekstra godt på (heldigvis).

Som du selv skriver er det vanlig at barn skjeler de første månedene, og når barnet ditt forøvrig fester blikket og dere forstår at han ser når dere smiler, så er det beroligende med tanke på å utelukke en eventuell øyesykdom.

På en barnekontroll som dere har vært på undersøker legen om det er normal "rød refleks", dvs at øynene er røde slik man ser på blitzbilder. Det tyder på at det ikke er noe i selve øyeeplet som stenger for lysstrålene inn til netthinnen. Siden legen ikke trodde det var noe feil har han sikkert sjekket det også.

Med de opplysningene du har gitt tror jeg ikke det er for lenge å vente i 7 uker på time hos øyelegen, jeg kan vanskelig tenke meg hvilken tilstand som skulle kreve noe raskere time.

Følg litt med til daglig på hvordan sønnen din bruker øynene og skriv gjerne ned hvis det er noe du lurer på eller stusser på angående måten han bruker øynene.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn