Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fluer i synsfeltet og hodepine

Spørsmål

Hei! Jeg har i de siste månedene merket at jeg har litt sløret syn. Jeg ser av og til prikker som ikke er der, og noen ganger ser det ut som små fluer som flyr rundt, mens det egentlig er bare synet mitt som er tullete. Jeg bruker linser og var nylig på kontroll og alt var bra. I tillegg har jeg hatt en del hodepine i det siste, som kommer mye om natten og morgenen, med spesielt trykk fremme i pannen. Jeg syns dette begynner å bli skummelt og det skremmer meg, og jeg frykter det verste som at det er noe med hjernen. Jeg har ikke tatt dette opp med legen enda. Men no er jeg gravid, 15 uker på vei. Kjenner jeg har lyst å ta en mr av hodet for å få avklart at alt er som det skal siden dette ikke ser ut til å gji seg (det begynte før graviditeten). Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med dette. Håper på noen gode svar :-)

Kvinne 27
Svar

Hei.


Du ser prikker som ser ut som små fluer i synsfeltet, forteller du. Ut fra din beskrivelse høres det mest sannsynlig ut som det som heter mouches voulantes, og det er både vanlig og helt ufarlig, og ikke noe som kan eller skal behandles. Svært mange mennesker har det. Det kommer av små uklarheter i glasslegemet i øyet. 


Hodepine har du også, og det er som kjent også meget vanlig og i de aller fleste tilfeller skyldes det ikke sykdom. Men siden du er gravid, er det greit å både få avklart at ting ikke skyldes sykdom, og å slippe å bekymre seg, så derfor synes jeg du skal ta en tur til legen din nå for en sjekk av disse tingene, så får du mest sannsynlig bekreftet det jeg forklarer ovenfor, og slipper å bekymre deg mer. 


MR av hodet, slik du nevner, kan jeg ikke se er nødvendig eller nyttig ut fra det du forteller om her, og det er kun i et særdeles lite antall tilfeller av hodepine hvor det er aktuelt, da helst om man har andre symptomer i tillegg, som for eksempel nevrologiske symptomer som besvimelse, epilepsi, lammelser og annet som kan gi mistanke om alvorlig sykdom i hjernen.


Håper det var greit svar. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-