Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Dobbeltsyn, øresus og nattlig vannlating

Spørsmål

Dobbeltsyn og vannlating om natten. Har prøvd 3 forskjellige briller frå april i fjor, og jeg ser fortsatt dobbelt. Har øresus. Kva er det som mangler meg?

Svar

Hei.


Her var det ikke så mye informasjon til å kunne komme med et godt og konkret svar, dessverre. Du spør om hva som mangler deg. Det må først kommenteres: Det er på ingen måte sikkert at du mangler noe som helst. Dine symptomer kan skyldes sykdom, og dobbeltsyn er et potensielt alvorlig symptom. Spesielt tenker vi på sykdom i sentralnervesystemet / hjernen. Jeg kan naturligvis på ingen måte si noe konkret om hvorvidt du har noen slik sykdom eller annen sykdom, uten å undersøke deg, men siden det er en mulighet, må du definitivt la deg legeundersøke for disse tingene, slik at en kan finne årsaken. Du forteller at du har prøvd tre forskjellige briller uten at det tar bort dobbeltsynet. Der er slett ikke sikkert at briller er løsningen på dette, spesielt om det skulle skyldes sykdom. 

Øresus kan ha forskjellige årsaker, men vanligst er at man har blitt utsatt for støy eller mye høy lyd tidligere.  Nattlig vannlating kan ha flere årsaker, hos menn på din alder (om du er mann, det ser jeg noe om her) så er jo prostataplager det vanligste. Men også det bør undersøkes, blant annet med tanke på om det kan skyldes alvorlig sykdom, for eksempel i prostata.


Som du forstår, er det ikke mulig å stille noen konkret diagnose over nett og basert på så lite opplysninger som dette, så konklusjonen blir da helt klar: Dette er du nødt til å få sjekket av legen din. 

Lykke til.