Det svartner av og til i 3-4 minutter - og så har jeg migrene

Spørsmål

Hei..Jeg er av og til plaget av korvarige synsforstyrrelser på høyre øye nå jeg resier meg litt fort opp ,synet blir meget begrenset i 3-4 minutter så kommer det tilbake som det var.Jeg driver en del med metallsøking og da blir det mye opp og ned.Første gang jeg merket dette er for sirka 3 år siden,siden det har jeg hat det ca 10 ganger men bare ved opp og ned bøying senest i dag da jeg fylte luft i bildekkene. Hva kan dette være...?
Jeg bruker ingen medisiner av noe slag men sliter av og til med noe jeg tror er nevrolågisk migrene ,den varer i en halv time sirka en gang om dagen i 20-30 dager.Så kan den være borte i et par år før den dukker opp igjen.

Svar

Hei, Mann 46 år.

Du beskriver episoder der synsfeltet forsvinner i korte øyeblikk i ditt høyre øye og kommer tilbake etter 3-4 minutter. Dette har det gjort over tid, kan du fortelle. Dette er situasjoner som vi kan oppfatte som midlertidig sirkulasjonssvikt til de små arteriene som forsyner øyeregionen, og som bør utredes primært ved din fastlege og evt. videre på en medisinsk poliklinikk , om legen finner dette nødvendig i samråd med deg.

Man vil da sjekke ut halspulsårene, kolesterol og blodtrykk, evt. fettstoffer i blodet mm. Migrenen er også viktig i denne sammenhengen, fordi migrene er en liten midlertidig innsnevring i arteriene som sammen med en økt grad av blodlevring eller de øvrige faktorer jeg nevnte kan begunstige utviklingen av en blodpropp.

Man vil da kunne få korrekt medisinering for noe av dette og de adekvate livsstilsrådene.

Jeg ønsker deg lykke til med dette.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jorge Alexis Rengifo Pereda
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-