Blind flekk som flytter seg fra venstre og inn mot midten, for så å forsvinne.

Spørsmål

Hei, eg har ved fleire anledninga opplevd ein blind flekk på det venstre auge. Den starter heilt til venstre og vitjar som om den stopper mitt i synsfeltet. Det kan være nokre timar før det forsvinner. Er dette noko å bekymre seg over? Blir engstelig når dette pågår. Eg jobbar som styrmann på båt, der er synet den viktigaste verktøyet i jobben. Håpar på raskt svar

Mann 25

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Mann 25 år. 


Du beskriver en blind flekk som kommer inn fra venstre inn til midten av synsfeltet for så å forsvinne. Dette oppgir du å ha hatt ved flere anledninger. Vi har en blind flekk fysiologisk i øyet. Det er en i hvert øye, og det er det anatomiske steder, der netthinnens fibre munner inn i synsnerven og  ut  av øyet til hjernen.  Denne flekken kalles den blinde flekk og er til stede hos alle. 


Så har vi et fenomen som kalles flytere, "floaters" , der det er en fortetning fra glasslegemet i øyet som flyter fritt rundt omkring i takt og følge med tyngdekraften og sentrifulgakreftene, når vi beveger øynene våre. Dette er veldig vanlig, men ikke alle har det. Det er et fenomen som kan komme med årene. 


Det at det er en blind flekk som av og til kommer og flytter seg fra venstre til midten , for så å forsvinne, kan derfor representere en flyter som du opplever fra venstre, og når du har sett rett frem en tid, så synker den ned med tyngdekraften . 


Det tredje alternativet er en migrene med en  blind flekk som brer seg otiver i sysnfeltet og som forsvinner når migrenen er over. 


Ingen av disse tre synes jeg passer helt med det du beskriver. Jeg ville observert det en tid, og sett om det går tilbake, evt konusltert en lege for det som evt kunne henvise deg til øyelege, om hen finner grunnlag for det. 

Siden du ikke skriver noe om det, regner jeg med  at synet ditt er uforandret . 

Jeg ønsker deg lykke til med dette. 


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-