"Belegg" på øynene ?

Spørsmål

Hei!

Det er litt vanskelig å forklare mitt problem. Det gjelder øynene mine som ser veldig trette ut. Det gjelder ikke poser (selv om jeg til en viss grad har det) men selve øye-eplene. Det kan best beskrives som at jeg har en slags "glasur" eller belegg som gjør til at øyene ikke ser klare ut. De er ikke unormalt røde og de klør heller ikke. Jeg har vært hos øye-spesialist men hun fant ikke noe galt selv om undersøkelsen var veldig overfladisk og rask. Jeg har prøvd øyedråper men dette har ikke hjulpet. Dette er et stort problem for meg og jeg tør knapt være sosial lenger. Det må også nevnes at jeg sliter med søvnproblemer men selv om jeg sover godt over lengre tid ser jeg like trett ut. Har også fått kommentarer om hvor trett jeg ser ut. Håper dere kan hjelpe..

Mann, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Din beskrivelse av dine symptomer fra øyenene, virker ikke for meg typisk eller gjenkjennelig for noen som helst spesifikk øyesykdom, og jeg har ikke hørt noen beskrive noe slikt før.
Og det er jo i seg selv bra, å ikke ha noen øyensykdom, hvilket også din øyelege har konkludert med.

Men det betyr jo ikke at du er fornøyd med tingenes tilstand, og at du søker hjelp for dette er høyst forståelig.

Det er også svært vanskelig å si noe om hva det kan være eller ikke være, uten at jeg som lege kan få se det med egne øyne, selv om du har gitt en god beskrivelse.

Jeg vil derfor heller gi det noen råd:
1) Oppsøk en øyelege nr 2. Det er ikke slik at alle leger kan alt om alt (selvfølgelig !) og det kan i noen tilfeller derfor være lurt å få en ny vurdering.

2) Be for sikkerhets skyld din fastlege om å ta en bakterie-dyrkningsprøve fra øyenene med en bomullspinne, for å se om der kan ligge en infeksjon og slumre.

3) Drikk mest mulig vann, slutt å røyke hvis du gjør det. Lev sunt med daglig mosjon og frisk luft. Sov nok ! Prøv hyppige dryppinger med fysiologisk saltvann (fåes reseptfritt på apoteket). Ens totale helsetilstand gir lett synlige resultater på øynene, på godt og vondt.

4) Om ikke noen ting av det overnevnte hjelper, og du ikke har noen øyesykdommer, (nå tenker jeg bare høyt) så har du altså mer et kosmetisk problem enn et medisinsk problem. Kanskje du skulle høre med en optiker om fargede kontaktlinser kunne "maskere" problemet, slik at det ikke var så lett synlig ?? Jeg har ikke tidligere vært borti denne måten å løse et slikt problem på, men det er kanskje en utvei du kan vurdere, dersom du har gått gjennom punkt 1-3 ovenfor og ikke kommet noen vei.

Ønsker deg lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-