Adenovirusinfeksjon

Spørsmål

Jeg var hos øyenlegen fordi jeg har vært plaget med det øye siden september i fjor. Jeg fikk vite at jeg hadde et virus som hette adno virus på det ene øyet og det kunne vare opp til flere år. Nå lurer jeg på om dere har noen erfaring med dette viruset for jeg lurer på om det virkelig er slik at det kan vare så lenge. Jeg jobber foran dataskjermen hele dagen, ofte overtid. Og når jeg går hjem fra jobb er øyet hovent, stivt, øyelokket er hovent og det er vondt i musklene rundt øyet. Det er så ille at jeg lurer på om jeg må sykemelde meg ei stund. Derfor hadde det vært fint å høre om dere vet mer om forløpet til viruset og om det evt er noe som kan gjøres for å bedre plagene----kanskje naturmedisin el. Håper på hurtig svar.

Kvinne, 49 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei ! Adenovirusinfeksjoner skyldes en infeksjon med en gruppe av virus, som igjen kan deles inn i forskjellige undergrupper. Viruset ble oppdaget i 1953. En infeksjon med adenovirus kan gi ulike sykdomsbilder: forkjølelse, øyebetennelse (konjunktivitt eller keratokonjunktivitt), hevelse av lymfekjertlene på halsen og omgangssyke (gastroenteritt). Adenovirusinfeksjoner er veldig vanlige infeksjoner, spesielt hos barn.
Øyebetennelsen (keratokonjunktivitt) kan ofte har et hissig forløp, smitter lett ved direkte kontakt -og nærdråpesmitte og kan vare i flere uker (men som regel ikke i flere år !). Man kan prøve å lindre plagene ved å bruke en neutral øyesalve om natten, f.eks. Simplex-øyesalve. Denne salven får man kjøpt på apoteket uten resept. Iblant forekommer det at man får en bakteriell infeksjon på toppen av en slik virusinfeksjon. I så fall vil en får puss i øyene. Da bør legen oppsøkes for å få skrevet ut en antibakteriell øyesalve. Siden du har hatt plagene i over 1/2 år bør du nok kontakte legen igjen for å utelukke at det kan dreie seg om noe annet.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-