Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slag mot panne nesrot - kraftig! Skal jeg gå videre med undersøkelse av øynene?

Spørsmål

Jeg er en mann på 58 år, 92 kg, ingen helseproblemer eller aktive behandlinger. Tok laser-operasjon i 2015 på venstre øye slik at jeg nå er nærsynt på venstre øye og langsynt på høyre øye. Dette fungerer helt fint. Har ikke hatt andre problemer med øynene noen gang. Den 18.4 drev jeg noe hagearbeid og skulle slå noen gjerdestolper ned i bakken. Stålverktøyet jeg brukte spratt opp igen og traff meg med stor kraft i pannen, ca 3 cm over neseroten, slik at jeg fikk et stort kutt som ble sydd med 6 sting. Jeg datt overende, men svimte ikke av, og ble ikke diagnostisert med hjernerystelse. Den eneste behandlingen jeg fikk var å rense og sy såret. Siden da har jeg hver dag hatt flekker i synsfeltet, ikke i skarpsynet, i mye større grad enn tidligere. Jeg har tidligere hatt dette av og til, gjerne ved sterk hodepine, men nå er det vedvarende hver dag særlig på høyre øye. Jeg har ikke nedsatt syn eller noen skyggeområder og fungerer som normalt i jobb og ved daglig liv inkludert bilkjøring. Er dette noe som er ufarlig og bare må aksepteres, eventuelt vil gå over av seg selv? Eller bør det undersøkes i tilfelle det er noe som bør behandles?

Mann 58
Svar

Kjære mann , 58 år. 


Beklager at det ble noen minuter over.  Har mange pasienter i dag på kontoret. 


For å svare litt konkret på din gode beskrivelse av det som har oppstått , slag mot  panne/øyeregionen 3 cm over, med påfølgende fluer i synsfeltet, så vil jeg nok  vurdere at dette slaget med en tung, stump redskap kan ha  forårsaket en rystelse av selve øyet og ha medført en glasslemeløsning om  muligens best følges opp . I mellomtiden,  til du får time hos øyespesialist, bør du være observant på økende symptomer som skygger / fluer eller annet - spesielt også hvis du  får redusert syn .  Hvis det tar langt tid og er økende plager, bør du rett og slett oppsøke lokal legevakt som i sin tur vil  kontakte  vakthavende øyelege i regionen der du bor.  I enkelte tilfeller kan netthinnen få en rift av et hardt støt / slag mot regionen. Det er sjeldent, men det skjer. 

Jeg ønsker deg all mulig lykke til med dette.