Plutselig tåkesyn- slapp og sliten lenge

Spørsmål

Hei! Jeg er en kvinne på 35år, mosjonerer jevnlig og er opptatt av sunt kosthold, og jeg har alltid ansett meg selv som frisk og rask inntil nylig. Nå har jeg fått to barn på 1 1/2 år, og etter at jeg fødte sønnen min i august 2017 følte jeg meg ikke i form, - trøtt, vekttap, oppkast, og leddsmerter. Jeg tenkte dette var et resultat av to tøffe svangerskap, samt en travel periode med to små, men det utviklet seg til å bli gulsott og kløe, og med sykehusinnleggelse innen sønnen min var 3 mnd. MR og biopsi viste autoimmun hepatitt, og nå medisineres jeg med prednisolon og Imurel. Nå går jeg kun på en lav vedlikeholdsdose. Responsen på medisiner har vært over all forventning, jeg følte meg rask som meg selv igjen og fikk tilbake energien. Uten om noe vektoppgang pga høy dose på presnisolon, merker jeg kun smerter i ledd til tider, men det blir borte ved fysisk aktivitet. Grunnen til at jeg kontakter deg er fordi for 6 uker siden fikk jeg plutselig tåkesyn. En drastisk endring fra å ikke trenge briller, til å ikke tørre og kjøre bil pga synet. Spesialisten på sykehuset tror ikke det kan ha sammenheng med medisinene, og jeg har vært hos optiker som ikke kunne finne noe feil eller behov for briller. Henvisning til øyelege på Ullevål ble avslått. Jeg ble medisinert for svsngerskaps hypertensjon i begge svangerskapene, men blodtrykket korrigerte seg selv etter forløsning. Tenkte kanskje blodtrykket hadde økt igjen, og at det kunne være grunnen, men det er helt perfekt nå (120/77). Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, har du noen forslag til meg for hva jeg kan gjøre videre for å finne ut av dette? Kan grunner til tåkesyn oppdages kun ved undersøkelse av øyet, eller finnes det andre metoder? Pga Imurel tar jeg blodprøver hver 14.dag, der er prøveresultatene av blodprosent/blodplater, CRP, ALAT/ASAT innenfor normalen. Vennlig hilsen Ida

Kvinne 35

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, kvinne 39.

Du skriver at du etter lengre periode med generell slapphet etter to svangerskap og hepatitt plutselig har begynt å få tåkesyn.  Optiker fant ikke behov for briller eller henvisning.  Det betyr at øyestatus mest sannsynlig var normal. Du opplever tåkesyn og sier det er ved bilkjøring.  Tro om du har begynt å bli litt begynnende presbyop (alderslangsynt?). Har du forsøkt en ferdigbrille på +1? Kanskje noen fuktende øyedråper, dog ikke saltvann som tørker ut overflaten kunne hjulpet deg? Autoimmuntilstander kan en også ha i øynene, og dette kan gi eksempelvis regnbuehinnebetennelse. Jeg ville forsøkt ovennevnte først, og deretter oppsøkt fastlegen, om det ikke var hjelp i det og problemet vedvarer etter en uke.  Fastlege kan henvise deg til øyespesialist for videre undersøkelse.  

Lykke til med dette. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-