Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lumigan for hårvekst

Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål om Lumigan øyedråper, og bruk av dette for dens bivirkning med økt hårvekst. Det er snakk om å smøre det på øvre øyelokk, altså ikke dryppe i øynene. Kan dette være uheldig å bruke over lengre tid på et frisk øye, eller ansees det som ufarlig?

Kvinne 30
Svar

Hei, Kvinne 30. 

Du lurer på om det er uheldig for øyet å bruke Lumigan for økt hårvekst. 

Lumigan er en øyedråpe som er ment for å senke øyets indre trykk ved behov for trykksenkning for å forebygge grønn stær. 

Den har en mulig bivirkning som består i stimulering av pigmenteringer og hårvekst. 

Disse substansene som er i lumigan og lignende dråper har derfor blitt brukt av kosmetisk industri for å fremme vippenes vekst.  Da er de i designerte viperserum som er for salg som det.  De kommer med en pensel , slik at rett applikasjon sikres.  De er effektive. 

Det å smøre lumigan på øyelokkene, er nok ikke heldig, fordi en kan få mye lumigan på , og dette kan gi stygge pigmteringer av huden, i og med huden ikke skal få hverken hårvekst eller pigmenteringer.  Jeg ville derfor ikke anbefalt å bruke Lumigan på denne mpten , men strikt holde det til det det skal brukes til .  Det kan derimot være mulig å kjøpe et vippeserum som er godkjent til den bruken .  Mvh Rim N Alme

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-