Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Grønn stær og øyedråper

Spørsmål

Hei. Jeg fikk diagnosen grønn stær for ca. fire år siden. Har siden da dryppet øynene hver kveld med Taflotan. Fikk beskjed om at det var svært viktig å ikke glemme det. Måtte dryppe tidligst mulig neste dag, hvis ikke kunne jeg få problemer med synet. I morgen skal jeg til ny kontroll hos øyenlegen.

Fikk ny lege for noe måneder siden. Han sa at han var i tvil om at jeg hadde grønn stær, og mente jeg skulke prøve å slutte med drypping av Taflotan.

Mitt spørsmål til deg er følgende: Er det forsvarlig å slutte med denne medisinen helt plutselig når jeg har fått en annen beskjed før. Fikk inntrykk av at han ville jeg skulle slutte, deretter skulle han følge med på utviklingen. Hva gjør jeg imorgen.?

Kvinne 74
Svar

Du skriver at en øyelege har gitt deg Taflotan for grønn stær og fulgt deg opp . Nå har du ny øyelege som muligens er i tvil om diagnosen. Det er ikke rent sjeldent at vi ikke sikkert kan si om det foreligger grønn stær eller ei. Det kommer av at skade ikke har skjedd på synsnerven sålangt, og man ikke kan påvise noe utfall på "stjernehimmelen" som vi tester pasientene med.

Hvis trykket da har vært normal over lang tid og det ikke har vært noe utfall, så kan det være betimelig å se om pasienten kanskje kan slutte med dråper for en tid og se på utviklingen da.

Jeg råder deg derfor til å gå til den nye øyelegen og ikke dryppe i morgen. Dere vil sammen legge en ny plan og du kan spørre om det du lurer på da. Jeg håper det høres greit ut.

Beste hilsen og god jul til deg.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-