Flimring for øynene

Spørsmål

Den to siste ukene har jeg vært svært plaget av en pågående flimring på begge øynene. Først begynte det med en småflimring på alle flater som var ensfarget, enten det var mørkt eller lyst. Så de siste fire dagene har det blitt mye kraftigere spesielt i sidesynet på det venstre øyet. Det er værst i rom som er sterk opplyst, dunkle, og mørke rom. Det flimrer ekstra mye opp mot dataskjerm, og det er veldig vanskelig å lese.

Jeg har medfødt grå stær, og har siden 12-års alderen vært plaget av migreneanfall. Denne flimringen jeg nå har er en helt annen enn den jeg har hatt under tidligere migreneanfall.

For tre dager siden oppsøkte jeg øyelege, og med en undersøkelse fikk jeg vite at alt var i orden med selve øynene. Han fortalte han trodde det kanskje var en vedvarende migrene, og jeg fikk beskjed om å slappe av. Flimringen har ennå ikke gitt seg, og jeg lurer på hva jeg skal gjøre. Er dette en type migrene? Finnes det noen behandling?Relevante sykdommer/medisiner: Grå stær, medfødt
migrene
p-piller

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Du har i ca. to uker nå vært plaget med flimring for øynene. Det er lang tid og jeg forstår godt at du begynner å lure på hva dette er. Jeg har nok dessverre ikke noe fullgodt svar til deg, og må nok si meg enig med øyelegen, at det minner om et pågående migreneanfall, selv om disse synsforstyrrelsene ikke er av samme karakter som de du opplever ved migreneanfall. Vi vet at flimring og flekker for øynene er ufarlig og at det går over av seg selv. I de tilfeller hvor man opplever en gardinaktig skygge skal man søke lege, fordi dette kan bety netthinneavløsning. Også ved regnbuesyn og fargede ringer kan tyde på akutt grønn stør og man skal søke lege raskt. Det er betryggende at du har vært hos en øyenlege og at han har avkreftet sykdom.
Det finnes selvfølgelig en liten mulighet for at han har oversett blodproppdannelse i øynene og siden du bruker p-piller og har en medfødt øyesykdom, så synes jeg du bør oppsøke din fastlege igjen hvis det ikke gir seg i løpet av noen dager.
Flimring og positive skotomer kan skyldes stress og mye titting på en dataskjerm. Forsøk å ta fri noen dager og ikke anstreng øynene, da er det stor sannsynlighet for at flimringen vil gi seg.

Jeg ønsker deg en fredelig jul og god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-