Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sensitive øyne, reagerer på all sminke. Hvordan finner jeg ut hva jeg tåler?

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig sensitive øyne, og reagerer på alt jeg har prøvd av foundation, pudder og slike typer sminke selvom de er naturlige og utviklet for sensitiv hud. Har også reagert på noen få typer mascaraer og hudkremer. Øynene blir da kjempe røde og svir. Jeg har ikke funnet noe informasjon om dette på nettet og jeg ønsker å finne ut hva jeg reagerer på og evt hvilke produkter jeg kan bruke.

Kvinne 27
Svar

Hei,  kvinne 27 år. 

Du lurer på hvordan du kan finne ut hvilken sminke du kunne tåle. Det er et veldig sammensatt spørsmål for meg å svare på , så her tror jeg man skal gå systematisk til verks. 

Først kan du vurdere hvorvidt du har tørre øyne eller allergi, evt tette talgkjertler og er disponert for sti/annet. Det kan en øyelege hjelpe deg med ved undersøkelse. 

Dernest kan du se på innholdsstoffene på sminken , og se om det er noe som går igjen  av innhold som du har reagert på , feks konserveringsmidler, E-stoffer, fargestoffer, mica , mineraler, sulfa eller annet. 

Dersom du ikke finner noen sammenhenger k an du prøve produkter som er allergitestet fra apotekene og spørre der, gjerne ta med deg dem du har reagert på , slik at personalet der kan hjelpe deg videre. 

Optimal luftfuktighet og rent inneklima, god hygiene på hender, børster og det som er i kontakt med deg under sminkingen er en forutsetning for å ha det bra. 

Det er viktig å ha den lille sikekrhetsmarginen i påføring av stoffer og kremer og at det som ikke erment for øyne heller ikke kommer til  øynene. Falske vipper, lim og extensions vil kunne samle bakterier og skape irritasjon og betennelse. 

I og med at problemstillingen er såpass generell har jeg i første omgang ikke mer å  tilføre, men det er ia lle fall litt å starte med. 


Lykke til med dette. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-